انواع پکیج ونحوه کارکرد آنها
در این مقاله قصد داریم توضیحاتی پیرامون انواع پکیج ونحوه کارکرد آنها انها به شما توضیح دهیم در ادامه با ما همراه باشید…
انواع پکیج ونحوه کارکرد آنها
اگر بخواهیم در اینجا پکیج را برای شما تعریف کنیم میتوانیم بگوییم که سیستم پکیجیک نوع دستگاه است که به منزله تامین آب گرم برای ساختمان ها و واحدهای مسکونی به کار می رود و می توانیم انها را پکیج ها را در داخل کابینت ویا اینکه روی دیوار نصب کنیم .
پکیج ها را میتوان دیگ ترکیبی نیز نامید. چونکه دارای دو عملکرد تولید گرما و تولید آب گرم بهدو صورت همزمان می باشد. در مقایسه با سیستم موتورخانه, پکیج ها سوخت بسیار پایینی دارند و درحالی پکیج ها راندمان بالاتری نسبت به موتورخانه ها دارند وهمچنین استفاده از پکیج فضای کمتری را نسبت به موتورخانه اشغال می کند , چون موتورخانه ها برای نصب نیاز به فضای بسیار بزرگی داشتند.
نحوه ی کارکرد پکیجها به گونه ایست است که هنگامی که شیر آب گرم را باز می کنید آب از داخل لوله ها و پایپ هایی که آب را گرم میکنند عبور کرده و بدین شکل آب گرم به بیرون انتقال داده میشود.
کاربرد پکیج ها دو گونه است :
اول اینکه برای گرم کردن آب مصرفی شما
دوم برای گرم کردن محیط منزل یا ساختمان
هرگز هنگام نصب پکیج, پکیج را در بالای سماور یا اجاق گاز نصب نکنید و همیشه نصب پکیج را به متخصصین و تکنسین های زمینه خود واگذار کنید
برای عملکرد بهتر پکیج ها آنها را به صورت سالیانه سرویس کنید
هرچند در برخی از شهر ها به دلیل املاح معدنی بالا باید هر شش ماه یک بار پکیج سرویس شود
دو نوع پکیج زمینی و دیواری وجود دارد و به سبب سوخت مصرفی پکیج ها به چند دسته تقسیم میشوند:
- پکیج های گازسوز
- پکیجهایی که از انرژی برق استفاده میکنند.
- پکیج های گازوییل سوزی که میتوان آنها را در خارج از محیط منزل نصب نمود.
- پکیج هایی که میتوانند از دو نوع سوخت استفاده کنند یا به اصطلاح دوگانه سوز.
هر کدام از این پکیج ها دارای مزایا و معایب خاص خود می باشند که در ادامه به ذکر ویژگی های هر یک از این پکیج ها خواهیم پرداخت.
فواید پکیج ها:
باز مزایای استفاده از پکیج این است که هنگاما خرید یک پکیج در فضای خانه خود صرفه جویی می کنید و همچنین باعث میشود تا آب گرم ازطریق شیرهای آب با قدرت بالاتری به شما انتقال یابد و لذت استفاده از دوش های آب گرم با فشار بالا را برای شما به ارمغان می آورد.
به دلیل نداشتن مخزن در فضای پشت بام یا در حیاط و انباری , زمان و هزینه نصب شما به شدت کاهش پیدا می کند.
دلیل اصلی کارایی پکیج ها این است که آب فقط در صورت نیاز شما گرم می شود. آنها به گونه ای طراحی شده اند که انرژی مورد استفاده برای گرم کردن آب را به حداقل برسانند و نیازی به گرم کردن و ذخیره آب بیشتر از حد مورد نیاز نیست. این به کاهش صورتحساب انرژی شما کمک موثری می کند.
پکیج های دوگانه سوز وگازوئیلی به طور معمول در ساختمانهای مسکونی به کار می روند.
اما پکیج های گازسوز بخاطر راندمان بالا و ایمنی بالا, مصرف سوخت پایین , بهترین گزینه برای استفاده و نصب در ساختمان ها و واحدهای مسکونی می باشند.
استفاده از پکیج ها معایبی هم دارد مانند:
بهتر است بذانیم که پکیج ها برای مساحت های بالاتر از سیصد متر جوابگو نمیباشند و در مقایسه با موتورخانه ها از عمر بسیار کوتاهی برخوردار هستند.
هر سیستم یا دستگاهی با توجه به مرور زمان و نوع کارکرد ممکن است دارای مشکلات و ایراداتی باشد, پکیج ها نیز از این موضوع استثنا نیستند و گاها به دلیل افت فشار آب , بسته شدن مسیر دودکش در پکیج , از کار افتادن مشعل پکیج , از کار افتادگی فلو سوئیچ پکیج , رسوب کردن در داخل مبدل, از کار افتادگی پرشر سوئیچ پکیج , خرابی فن پکیج , ممکن است پکیج کار نکند.
ویژگی هایی که هنگام خرید یک پکیج باید در نظر داشته باشیم:
- ابتدا باید اکسیژن مورد نیاز وجریان هوا برای سوختن سوخت پکیج را حتما مد نظر قرار داد
- توجه به مساحت ساختمان
- توجه به نوع دودکش آپارتمان یا واحد مسکونی
- میزان آب گرمی که استفاده میشود.
انواع پکیج ونحوه کارکرد آنها
در هنگام انتخاب یک پکیج, دو نوع انتخاب داریم .
- اولین مورد پکیج های دارای فن
- دومین مورد هم پکیج های فاقد فن هستند
که البته لازم به ذکر است که پکیج های دارای فن از قابلیت های بیشتری نسبت به پکیج های بدون فن برخوردار هستند و امکان نصب در محیط خارج از منزل من جمله حیاط و بالکن را دارا هستند.
از دیگر مواردی که باید در هنگام انتخاب یک پکیج مد نظر قرار داد, converter of package هست که در دو مدل به بازار عرضه میشوند.
یک مدل دارای دو converter هست و یک مدل هم فقط یک converter دارد , که در مدلی که دو converter دارد آب گرم مصرفی و آب برگشتی از رادیاتورها به صورت جداگانه گرم می شوند در حالی که در مدلی که فقط یک converter دارد , هنگامی که آب برگشتی در حال گرم شدن می باشد, پکیج قادر نیست تا آب مصرفی ساختمان را فراهم کند و این خود دال بر این موضوع می باشد که پکیجی که دارای دو converter می باشد بهتر از پکیجی می باشد که تک converter می باشد.
هنگامی که شیر آب گرم را روشن می کنید, مشعل گاز مشتعل می شود و سیستم قدرتمندی به نام مبدل حرارتی انرژی مورد نیاز را به آب منقل می کند.
این سیستم سبب می شودکه آب گرم فورا تولید شود. برای کمک به سریعتر داغ شدن آب , پکیج های مدرن دارای سیستم پیش گرمایشی نیز هستند.
در واقع یک مخزن کوچک آب که همیشه در دمای معینی نگه داشته می شود و کمک میکند تا به محض باز کردن شیر آب , فورا آب گرم داشته باشید.
اکثر پکیج ها برای روشن نگه داشتن این مخزن, هر ساعت یک بار مشعل را روشن می کنند. به همین دلیل حتی زمانی که هیچ شیر آب گرمی باز نیست,
متوجه شوید که پکیج شما روشن میشود. البته با خاموش کردن این عملکرد می توانید بازده پکیج خود را حتی بالاتر ببرید.
فاکتورهای مختلفی وجود دارد که باید در هنگام تصمیمگیری در مورد اندازه یک پکیج در نظر گرفت.
مهمترین عامل این است که به طورکلی چقدر تقاضا برای آب گرم وجود دارد و البته چه تعداد رادیاتور یا شوفاژ برای گرم کردن وجود دارد.
به عنوان یک قاعده کلی, یک پکیج 20 الی 35 کیلو وات برای یک خانه متوسط سه الی چهار خوابه کافی است. در حالی که خانه های بزرگتر معمولا به یک پکیج بزرگتر 35 الی 42 کیلو واتی نیاز دارند.
موقع خرید پکیج باید در نظر بگیرید که چه گزینه هایی برای کنترل گرمایش وجود دارد.
بسیاری از آخرین پکیج ها دارای کنترل های کامپیوتری و ترموستات های نسل جدید هستند که می توانند به شما در حداکثر بهره وری و صرفه جویی در هزینه قبض های گرمایشی کمک کنند.
همچنین در مورد اینکه آیا مایلید به عملکردهای هوشمند دسترسی داشته باشید نیز فکرکنید که به شما امکان میدهند گرمایش را از راه دور, معمولا از طریق برنامه در تلفن هوشمند خود کنترل کنید.
پکیج یا در واقع دیگ بخار مدرن دستگاهی است که وظیفه تولید گرما و همچنین گرم کردن آب را در واحدهای مسکونی و تجاری بر عهده دارد.
انواع پکیج ونحوه کارکرد آنها
برتری های پکیج نسبت به سیستم موتورخانه
- اولین مورد در رابطه با پکیج ها , راندمان حرارتی بسیار بالا و قابل قبول به دلیل نبود منبع ذخیره آب می باشد که گاها در سیستم موتورخانه به سبب فاصله بسیار زیاد تا محل مصرف, اتلاف انرژی بسیار زیادی وجود دارد ولی این راندمان حرارتی در پکیج ها تقریبا مابین 70 تا 85 درصد تخمین زده می شود.
- با استفاده از پکیج ها , هر واحد دارای یک سیستم گرمایشی کاملا مستقل خواهد بود ودیگر نیازی به سیستم اشتراکی پرداخت هزینه گاز و آب نخواهد بود.
- استفاده از پکیج ها در دنیای امروزه مقرون به صرفه تر از سیستم موتورخانه مرکزی می باشد, چرا که استفاده از سیستم موتورخانه به دلیل بزرگ بودن و سنگینی ابزارها و سیستم های مکانیکی و الکتریکی , نیازمند تخصیص فضای جداگانه و مخصوص بود و همچنین می بایست در محیطی خارج از منزل و یا واحد مسکونی نگهداری میشد تا اینکه خطرات بسیار کمتری را برای اهالی ساختمان ایجاد کند. وهم چنین دائما نیاز به تعمیر و سرویس کردن دارد و البته این تغییرات اصولا با تاخیر همراه است و از لحاظ اقتصادی نیز بسیار هزینه بر بود.
برای دریافت خدمات تعمیر پکیج ادرس زیرمراجعه فرمایید
انواع مدل های پکیج:
بر اساس نصب: که به دو نوع زمینی و دیواری تقسیم بندی می شود و میتوان آن را همانند یک کابینت زمینی یا دیواری نصب نمود.
پکیج دیواری:
پکیج دیواری معمولا به سبب سایز کوچک و ظاهر زیبا در آشپزخانه منازل نصب می شود که البته به دلیل اینکه فاقد منبع ذخیره آب گرم می باشد, قادر نیست تا همزمان هم گرمایش مورد نیاز رادیاتورها را تامین نماید و هم اینکه آب گرم مصرفی ساختمان را. به همین دلیل اگر دقت نمایید در زمستان ها اگر شیر آب گرم تایم طولانی مدت باز باشد رادیاتورها بعد از مدت کوتاهی رو به سردی خواهند رفت. همه ی پکیج های دیواری دارای سیتم دودکش هستند که دود حاصل از احتراق , از طریق دودکش به بیرون رانده می شود. که ناگفته نماند این نوع پکیج به دلیل وجود سنسورهای اخطار دهنده از درجه اطمینان بسیار بالایی برخوردار هستند. غالبا بدون صدا و بی خطر هستند و ساکنین قادر به مدیریت و کنترل پکیج در واحد خود هستند.
پکیج زمینی:
نوع دیگری از پکیج می باشد که غالبا در فضاهایی با مساحت بالا نصب می شود چرا که این نوع پکیج در اندازه های مختلف به همراه توان حرارتی قدرتمند تولید می شوند. در این نوع پکیج بر خلاف پکیج دیواری , منبع ذخیره آبی وجود دارد که در مواردی که برق قطع می شود, باعث میشود تا برای تایم کوتاهی آب گرم وجود داشته باشد. البته از معایب این نوع پکیج ها می توان پر سر و صدا بودن آنها اشاره کرد که به همین دلیل هم عموما در زیرزمین یا پارکینگ نصب میشوند تا آلودگی صوتی ایجاد نکنند. و اکثرا در آپارتمان های بزرگ و فضاهای بزرگ مورد استفاده قرار می گیرند.
انواع پکیج بر اساس نوع تخلیه احتراق:
پکیج های فن دار:
این نوع پکیج ها که مطابق با استانداردهای جهانی می باشند دارای دود کش می باشند و اکسیژن مورد نیاز برای سوخت را از بیرون گرفته و گازهای حاصل از احتراق را نیز به بیرون هدایت میکند. به همین دلیل این نوع پکیج ها هوای بسیار پاک و تمیزی را برای خانه به ارمغان می آورند.
پکیج فاقد فن:
این مدل از پکیج ها برای تامین اکسیژن مورد نیاز برای سوخت و از هوای موجود در داخل منزل استفاده میکنند وچون هیچگونه دودکشی برای تخلیه گازهای سوخته شده وجود ندارد, در نتیجه خواهان زیادی ندارد.
تقسیم بندی پکیج ها بر اساس نوع سیستم گرمایشی:
یک مبدل:
در این مدل, پکیج تنها از یک مبدل برای گرم کردن آب و همچنین گرم کردن رادیاتورها استفاده میکند
دو مبدل:
در این نوع مدل , دو مبدل مجزا برای گرم کردن آب وهمچنین گرم کردن رادیاتورها استفاده می شود. که این نوع پکیج اغلب در شهرهایی استفاده میشود که مقدار املاح معدنی موجود در آب زیاد باشد و
انواع پکیج ونحوه کارکرد آنها
بر اساس نوع سوخت مصرفی:
پکیج با سوخت گاز
پکیج با سوخت گازوئیل
پکیج با سوخت برق
پکیج با سوخت دوگانه
در بین این چهار مدل مدل برقی و گازی , بی سر و صداترین مدل های پکیج به حساب می آیند.
نحوه ی کارکرد پکیج:
در درون پکیج یک نوع حسگر وجود دارد که هنگامی که شما شیر آب را باز میکنید, متوجه جریان آب می شود و توسط جرقه زن موجود در پکیج , مشعل روشن می شود و توسط converter آب در درون لوله ها گرم میشود.
جاهایی که پکیج باید نصب شود:
پکیج ها باید در جایی نصب شوند که نزدیک به اجاق گاز یا سماور و دیگر وسایل گاز سوز نباشند و تا جایی که می توانید از نصب خودسرانه پکیج خودداری کنید و این کار را حتما به متخصصین امر واگذار کنید تا از خطرات احتمالی در امان بمانید.
برای دریافت خدمات تعمیر پکیج و آموزشی تعمیرات پکیج بر روی لینک کلیک نمایید.
برخی از خدمات دنیای تعمیر :
دیدگاهتان را بنویسید