آموزش تعمیرات ECU ایسیو

آموزش تعمیرات ECU ایسیو در دنیای تعمیر شامل تعمیر انواع ecu خودرو میباشد به گونه ای که هنرو به راحتی بتواند عیب یابی و تععمیر را انجام دهد .

Previous slide
Next slide

فرم درخواست تعمیرات

 

تعمیر ایسیو

توسعه فناوری و در دسترس بودن آپشن های مختلف در خودروها مستلزم وجود یک ایسیو مرکزی است که در واقع به عنوان کامپیوتر در خودرو کار می کند و ECU نامیده می شود. در واقع ایسیو از طریق سیگنال ها راننده را از مشکلات موجود در قسمت های مختلف خودرو مطلع می کند. در واقع ECU وظیفه کنترل موتور و قطعات گیربکس خودرو را بر عهده دارد. هر چه یک وسیله نقلیه دارای آپشن ها و ویژگی های بیشتری باشد، واحدهای کنترل الکترونیکی پیشرفته تری مورد نیاز است.

ممکن است به دلایل مختلفی ایسیو خودرو از کار بیفتد.  نحوه اطلاع از خرابی ایسیو در خودرو و اطلاع از علائم خرابی ایسیو در خودرو موضوعی است که در این مقاله از دنیای تعمیر به توضیح آن می پردازیم.

ایسیو یا ECU خودرو چیست؟

با گذشت زمان و در نتیجه پیشرفت های شگرف در صنعت خودروسازی، ویژگی های جدیدی برای افزایش عملکرد، راحتی و ایمنی خودرو اضافه شده است. با توجه به کاربرد و کنترل این قطعات، برای مدیریت خودروها به یک سری کنترلر و ریزپردازنده نیاز است.

ایسیو  یا واحد کنترل الکترونیکی که ترجمه معنایی آن در فارسی به معنای واحد کنترل الکترونیکی برای نظارت بر عملکرد حسگرها و ریزپردازنده ها است مسئول این کارکرد است.

سنسورهای قطعات مختلف خودرو به ورودی ECU یا ایسیو متصل می شوند و با توجه به شرایط و عملکرد هر قطعه دستورات لازم از ایسیو به بقیه قطعات صادر می شود.

واحد کنترل الکترونیکی خودرو اغلب در نزدیکی یا روی موتور قرار دارد. در برخی خودروها، می توانید آن را در پشت محفظه دستکش یا زیر داشبورد نیز پیدا کنید. با این حال، تنها یک مکان برای پیدا کردن ECU وجود ندارد. به همین دلیل است که هنگام نیاز به یافتن محل واحد کنترل موتور خودرو خود، مهم است که به دفترچه راهنمای خدمات خود مراجعه کنید. ایسیو ، اطلاعات حسگرهای مختلف واقع در اطراف خودرو را پردازش کرده و داده ها را به موتور ارسال می کند.

اجزای ECU

از آنجایی که ایسیو بخش کوچکی است، از چندین جزء تشکیل شده است، از جمله:

  • خروجی های دیجیتال یا سطح H: این ریزپردازنده در خودروهای جدید نصب می شود و وظیفه روشن و خاموش کردن فن رادیاتور، باز و بسته کردن انژکتورها و ارسال شمع ها از ایسیو به قسمت های دیگر را بر عهده دارد.
  • تبدیل اطلاعات آنالوگ به دیجیتال: این ریزپردازنده برخی از قسمت های موتور را با تبدیل آنها به سیگنال های آنالوگ کنترل و نظارت می کند. از آنجایی که ریزپردازنده ها یا کنترلرها داده ها را به صورت دیجیتال ارائه می دهند، توسط این قسمت به آنالوگ تبدیل می شوند.
  • مبدل دیجیتال به آنالوگ: مبدل دیجیتال وظیفه نظارت و بررسی عملکرد سنسور اکسیژن را بر عهده دارد. این مبدل داده های خروجی سنسور اکسیژن را که اختلاف ولتاژ آنالوگ-دیجیتال بین 0 تا 1.1 ولت است به سیگنال دیجیتال که یک عدد 10 بیتی است تبدیل می کند.
  • کاندیشنر سیگنال: فرم ساز سیگنال یا سیگنال ساز را می توان یکی دیگر از اجزای واحد کنترل الکترونیکی خودرو در نظر گرفت. ابزار شکل دهی سیگنال اغلب برای تنظیم خروجی ها و ورودی ها قبل از خواندن آنها استفاده می شود.
  • اتصال دهنده ها و پین ها: به طور کلی در ECU های مختلف تعداد پین ها به یک، دو، سه و یا چهار عدد تقسیم می شود.
  • بدنه اصلی: که به آن رادیاتور نیز می گویند.
  • پوسته پایین و بالا: محافظ سفت پوشش دهنده دستگاه
  • پلاک: یا برچسب ایسیو در واقع کارت شناسایی و هویت کامپیوتر خودرو را نشان می دهد.
  • برد الکترونیکی یا مونتاژ: بخش اصلی ایسیو است، در واقع یک قطعه سخت افزاری حاوی قطعات الکترونیکی است که در ایسیو های مختلف متفاوت است، اما شامل اجزای اصلی یکسان است.

انواع خودرو ایسیو

از آنجایی که سیستم عملکرد هر خودرو متفاوت است، خودروسازان مشهور جهان بسته به ویژگی های محصولات خود از استانداردهای ایسیو ویژه و انحصاری استفاده می کنند. به همین دلیل واحدهای کنترل الکترونیکی انواع مختلفی دارند و مهمترین واحدهای کنترل الکترونیکی مورد استفاده در خودروها در ایران عبارتند از:

  • ECU J35این کامپیوتر برای Trunk 206یا SDاستفاده می شود.
  • ECU J34این کامپیوتر برای پژو 206 با موتور TU3استفاده می شود.
  • ECU S2000-11برای این کامپیوتر برای خودروهای قدیمی مانند پیکان و آردی استفاده می شود.
  • ECU S2000-10این کامپیوتر برای خودروهای پراید کاربرد دارد.
  • واحد کنترل الکترونیکی SL96 این کامپیوتر در خودروهای سمند و پژو 405 استفاده می شود.
  • ECU 4MB2این کامپیوتر در پژو 607 استفاده می شود.
  • ECU 6LPBاین کامپیوتر در پژو 407 استفاده می شود.
  • واحد کنترل الکترونیکی MM8P برای این مدل در پژو پارس استفاده می شود.

علائم خرابی ایسیو

در هنگام تعمیر ایسیو در دنیای تعمیر به علائم زیادی بر میخوریم که به برخی از آنها اشاره می کنیم:

1) تغییر پایانه های مثبت و منفی

2) خاموش شدن ناگهانی موتور: اگر ماشین در حین رانندگی ناگهان متوقف شود، ممکن است به این دلیل باشد که فرمان حساسیت ایسیو را منتقل نمی کند.

3) عدم وجود جرقه: جرقه برای مشتعل کردن مخلوط هوا و سوخت استفاده می شود. اگر نسبت هوا به سوخت نادرست باشد، ایسیو از احتراق جلوگیری می کند.

4) خطای چک حافظه: حافظه کنترلی نوعی خطای ارتباطی است که در آن ECU خودرو قادر به برقراری ارتباط با یک یا چند سنسور نیست. از طریق بررسی و تجزیه و تحلیل، می توانید خطا را شناسایی و آن را برطرف کنید.

مهمترین علائم خرابی ایسیو

یکی از مهمترین وظایف ایسیو اطلاع رسانی خرابی قطعات مختلف به راننده و تعمیرکار است.  اگر خود قطعه ایسیو آسیب ببیند چه باید کرد و چگونه می توان علائم و نشانه های خرابی ایسیو در تعمیر ایسیو را تشخیص داد؟

ایسیو از دو جهت می تواند دارای نقص باشد.

  • مشکلات نرم افزاری
  • مشکلات سخت افزاری

دلایل خرابی ایسیو در بخش سخت افزار:

1) خوردگی ISO

2) حادثه و آسیب در محدوده

3) قطعات ایسیو با کیفیت پایین

4) شارژ بیش از حد ژنراتور

5) اتصال اشتباه باتری به باتری

6) سوختن ایسیو

دلایل خرابی ایسیو در بخش نرم افزار:

1) برنامه ریزی نادرست ایسیو

2) خرابی دستگاه عیب یاب در مدار ایسیو

3) نرم افزار اشتباه در چیدمان ایسیو

4) Jam ها به ایسیو ارسال می شوند

5) باتری به باتری

لرزش موتور

یکی از علائم خرابی ایسیو را می توان به لرزش موتور نسبت داد. زیرا ممکن است در چند سیلندر جرقه ای وجود نداشته باشد و این عدم اشتعال منجر به لرزش موتور شود.

عملکرد بهینه ضعیف موتور خودرو

یکی دیگر از نشانه های خرابی کامپیوتر خودرو عدم عملکرد مطلوب خودرو است. بنابراین نقص در سیستم ایسیو منجر به تامین نشدن سوخت مناسب موتور خودرو و عدم دستیابی خودرو به شتاب قبلی می شود. گاهی اوقات این امر باعث لرزش خودرو به خصوص هنگام بالا رفتن از تپه ها، حمل تجهیزات در خودرو و غیره می شود. در برخی موارد، نداشتن سوخت مناسب باعث کاهش سرعت خودرو می شود.

چراغ چک روشن نمیشود

اولین علامت خرابی ایسیو معمولاً چراغ چک خودرو در ساب ووفر اتومبیل شما است. البته دلایل زیادی برای روشن بودن چراغ چک وجود دارد و فقط از عملکرد بد ایسیو نیست.

معمولا زمانی که کامپیوتر خودرو نقصی در سنسورها، مدارهای قطعات الکترونیکی و … تشخیص می دهد، با روشن شدن چراغ چک، صاحب خودرو از این عیوب مطلع می شود. البته گاهی اوقات ECU خودرو به درستی کار نمی کند و بهترین کاری که می توانید انجام دهید این است که از ابزار عیب یابی و خواندن کد مربوطه توسط مکانیک استفاده کنید. هر ابزار تشخیصی یک کد مشکل خاص را نمایش می دهد و می توانید از منابع آنلاین برای کشف مشکل استفاده کنید.

افزایش مصرف سوخت

با توجه به اینکه وظیفه دیگر ایسیو تنظیم میزان سوخت با هوا می باشد در صورت خرابی این قسمت مصرف سوخت افزایش می یابد.

موتور روشن نمی شود

اگر ماشین شما روشن می شود (یعنی استارت کار می کند) اما روشن نمی شود، یکی از اولین مواردی که باید بررسی کنید ایسیو است. زیرا در صورت خرابی ECU فرمان جرقه به شمع ها داده نمی شود و خودرو روشن نمی شود.

خاموش شدن یا خرابی موتور

یکی دیگر از نشانه هایی که در صورت وقوع این اتفاق می تواند به خرابی ECU مشکوک شود، خاموش شدن ناگهانی خودرو است. البته، دلایل زیادی برای توقف ناگهانی موتور وجود دارد، از جمله فقط نقص در کامپیوتر ماشین.

در صورت بروز مشکل در سیستم ایسیو اطلاعات نادرستی به موتور می فرستد و باعث توقف ناگهانی خودرو می شود که در تعمیر ایسیو  باید توسط مکانیک بررسی شود.

قبل از اصلاح ایسیو باید به چه نکاتی توجه کنیم؟

1) چراغ چک موتور را روشن کنید

چراغ چک موتور ممکن است به دلایل مختلفی از جمله خرابی سنسور اکسیژن، سیم پیچ، انژکتور، باتری، ترموستات و غیره روشن شود. پس از تکمیل تمام گزینه‌های نور اسکن و روشن ماندن چراغ اسکن، ممکن است مشکلی در ایسیو وجود داشته باشد.

2) آیا مصرف سوخت خودرو کاهش یافته است؟

اگر سیستم ایسیو معیوب باشد، نسبت هوا به سوخت اشتباه وارد موتور می شود. با این نسبت نادرست مصرف سوخت کاهش می یابد.

3) مشکل دنده

اگر چرخ دنده ها مشکل دارد، این یکی از نشانه های مشکل کامپیوتر ماشین است. سنسوری که به میل لنگ وصل می شود می تواند به کامپیوتر خودرو (ECU) متصل شود.

4) مشکل برق در ایسیو

در صورت مشاهده ایراد برق در دستگاه ایسیو خود باید به تعمیرکاران ایسیو مراجعه نمایید. دنیای تعمیر با تیمی مجرب و دانش فنی این مشکل را حل می کند.

5) بررسی عملکرد سنسورها

قبل از تعمیر ایسیو ابتدا از درست کارکردن سنسورها مطمئن شوید:

  • سنسور جریان هوای جرمی: این سنسور وظیفه اندازه گیری و کنترل میزان هوای ورودی به موتور را بر عهده دارد.
  • سنسور اکسیژن: سنسور اکسیژن وظیفه اندازه گیری میزان اکسیژنی که باید از سیستم خارج شود را بر عهده دارد.
  • سنسور موقعیت دریچه گاز: مقدار هوای ورودی به موتور با موقعیت سوپاپ گاز تنظیم می شود. ایسیو از داده های حسگر اکسیژن استفاده می کند و سنسور دریچه گاز را تنظیم می کند.
  • سنسور دمای مایع خنک کننده موتور
  • سنسور ولتاژ
  • سنسور فشار مطلق منیفولد: ورودی هوای موتور به فشار هوا در منیفولد ورودی اشاره دارد. این فشار هوا نشان می دهد که موتور چقدر قدرت دارد. در صورت بروز مشکل در سنسور فشار مطلق آکومولاتور، موتور خودرو قدرت لازم را ندارد.
  • سنسور سرعت موتور
  • سنسور دور موتور: مهمترین سنسور برای یک خودرو، سنسور دور موتور یا میل لنگ است که روی فلایویل نصب شده است. سیستم ایسیو پالس های ارسالی از این سنسور را پردازش می کند و دور موتور بر اساس شرایط آن تعیین می شود.

آیا ایسیو قابل تعمیر است ؟

کامپیوتر خودرو یکی از مهم ترین قطعات الکترونیکی است که وظایف مهمی در مدیریت و کنترل خودرو دارد. بنابراین دارندگان خودرو باید به اهمیت این بخش مهم و ارزشمند پی ببرند و نکات ایمنی را در نگهداری و مراقبت از کامپیوتر خودرو در نظر بگیرند.

گاهی اوقات خودرو به دلایل نامعلومی روشن نمی شود و یا ممکن است خودرو به هر دلیلی به درستی روشن نشود. با استفاده از عیب یابی، عیب یابی و تست (حسگرها، دسته سیم و غیره)، می توانید متوجه شوید که چه مشکلی در خودرو وجود دارد.

در صورتی که ایراد و خرابی خودرو مربوط به ایسیو بود، لازم است برای رفع ایرادات مربوطه به تعمیرکاران معتبر و مجرب مراجعه نمایید. دنیای تعمیر، تعمیر ایسیو را با بهترین کیفیت با تیمی مجرب و آگاه انجام می دهد.

تعمیر ایسیو (کامپیوتر خودرو) در تیم دنیای تعمیر

تعمیرگاه تخصصی دنیای تعمیر ،  انواع ECU خودروهای سواری با کیفیت بالا و ضمانت خدمات تعمیرات ایسیو ایرانی، کره ای، آلمانی، ژاپنی … تعمیر سخت افزار و نرم افزار وکلیه خدمات مربوط به ایسیو را در سریع ترین زمان انجام می شود.

در مجموعه فنی دنیای تعمیر با استفاده از بهترین و مجرب ترین مکانیک ها در اسرع وقت و در سراسر تهران در خدمت شما هستیم و  ایسیو شما را با هزینه مناسب تعمیر می کنیم.

هزینه تعمیر ECU چقدر است ؟

هزینه تعمیرایسیوبرای خودرو بسته به نوع عیب و نوع ایسیو متفاوت است. ECU را می توان با تعویض یک مقاومت ساده یا شاید یک یا چند ماژول EC آن که معمولاً بسیار گران هستند تعمیر کرد.

با توجه به متفاوت بودن دستگاه های ایسیو  مورد استفاده در خودروها، قیمت تعمیر ایسیو در هر کدام از آنها متفاوت است، مانند تعمیر ایسیو برای پژو 405، تعمیر ایسیو پراید، تعمیر ایسیو سمند و سایر خودروهای خارجی و داخلی.

به همین دلیل قیمت دقیق آن تنها پس از انجام تست ایسیو و عیب یابی توسط مهندسین تعمیرکار قابل تعیین است. بنابراین برای تعیین قیمت تعمیر ایسیو، باید به خودرو به تعمیرگاه آورده شود.

ما در تعمیرات ایسیو دنیای تعمیر بهترین قیمت و بالاترین کیفیت را در اختیار شما قرار خواهیم داد. تعمیرات تخصصی کلیه خودروهای داخلی و خارجی با خدمات تعمیرات تضمینی انجام می شود.

برگزاری دوره تعمیرات ایسیو به‌صورت عملی در کارگاه تخصصی دنیای تعمیر

امروزه تعمیرات ایسیو به عنوان یک حرفه پردرآمد شناخته می شود و بسیاری از علاقه مندان به این شغل با شرکت در دوره تعمیرات ایسیو به صورت عملی و ورود به بازار کار سعی در افزایش مهارت خود در زمینه تعمیرات ایسیو دارند.

یکی از مزایای دوره عملی این است که می توان در مورد اصلاحات ایسیو و چالش ها و مسائل پیش روی آن اطلاعات بیشتری کسب کرد. قبل از ثبت نام در آموزشگاه ها، این ویژگی مهم را بررسی کنید و مطمئن شوید که آموزشگاهی که انتخاب می کنید، آموزش عملی تعمیر ایسیو را در یک کارگاه تخصصی ارائه می دهد.

زمانی که مباحث آموزشی با استفاده از شناخت قسمت های مختلف ایسیو به صورت عملی آموزش داده می شود، کارآموز با تمام قسمت های این قسمت به خوبی آشنا می شود و نکات آموزشی را با مهارت بیشتری تشخیص می دهد.

از بهترین آموزشگاه های تهران در حوزه تعمیرات تخصصی ایسیو و دوره عملی و گارگاهی تعمیر ECU ،آموزشگاه دنیای تعمیر زیر مجموعه مجموعه فنی مهندسی تهران پایتخت می باشد.