دنیای تعمیر

 

آدرس دفتر ما

تهران - انقلاب

سبد خرید

درآمد شغل تعمیرات چیلر چقدر است؟

دسته بندی مقالات

تهران | میدان انقلاب | صادقیه

شنبه تا پنجشنبه 8 تا 22

درآمد شغل تعمیرات چیلر چقدر است؟
73
15 اکتبر 2023
حسن ویسی

درآمد شغل تعمیرات چیلر چقدر است؟حرفه تعمیرات چیلر به‌عنوان یک مهارت فنی پر بازده از گذشته تا کنون دستخوش تغییرات زیادی بوده و مثل سایر مشاغل از ویژگی‌هایی مثبت و منفی برخوردار است.

درآمد شغل تعمیرات چیلر چقدر است؟

اگرچه برخی رشته‌های مرتبط با تعمیرات چیلر از جمله مهندسی تاسیسات مکانیکی به صورت آکادمیک در دانشگاه تدریس می‌شود، اما ناگفته نماند که این آموزش‌ها به صورت تئوری بوده و برای یادگیری حرفه تعمیرات چیلر باید شخصا دست به آچار باشید و با علاقه به سمت یادگیری این مهارت فنی بروید.

آنچه مسلم است، اینکه تعمیرات پکیج، تعمیرات کولرگازی، تعمیرات چیلر و به‌طور کلی دوره‌های تاسیسات، یکی از پر درآمدترین رشته‌های بازار و صنعت، نه تنها در ایران بلکه در تمام دنیا هستند. درآمد در رشته تاسیسات بستگی کامل به مهارت و میزان زمانی است که فرد تعمیرکار، برای آن صرف می‌کند.

یکی از ویژگی‌های حرفه تعمیرات چیلر این است که این شغل با کمترين سرمايه‌ اوليه، بهترين و بيشترين بازدهي را دارد و در میان مشاغل تعميراتی، از محبوبیت خوبی برخوردار است.

وضعیت درآمدی تعمیرکار چیلر چگونه است؟

به‌طور کلی نه‌تنها در ایران بلکه در سایر کشورها نیز آینده روشنی در انتظار مجریان تاسیساتی در تمام زمینه‌های کاری آنان از قبیل لوله‌کشی، تهویه مطبوع، پکیج، چیلر، کولرگازی، استخر، موتورخانه و… است. خوشبختانه صنعت تاسیسات روز به روز در حال پیشرفت و ساختمان‌سازی در هر نقطه از دنیا درحال گسترش است. لذا یک مجری تاسیسات با مهارت‌های شغلی بالا می‌تواند به راحتی بازار کار مختص به خود را داشته و این اطمینان را داشته باشد که هیچ زمانی بیکار نمی‌ماند. اما از آنجا که تکنولوژی دائماً در حال تغییر و رشد است، مجری تاسیسات از جمله تعمیرکار چیلر نیز باید در کنار این تغییرات، مهارت‌های خود را بروزرسانی کند تا بتواند سقف درآمدی خود را همچنان بالا نگه دارد.

جالب است بدانید که میزان درآمد سالانه یک مجری تاسیسات حرفه‌ای در سال 20۲۰ حدود 51 هزار دلار بوده، در حالی که در عرض یک سال، یعنی در سال 202۱ این مقدار با 10 درصد رشد به 77 هزار دلار رسیده است. در ایران نیز خوشبختانه درآمد مجری تاسیسات و تعمیرکار چیلر از وضعیت خوبی برخوردار است تا جایی که یک تعمیرکار چیلر کاربلد و آگاه می‌تواند ماهانه بین 20 تا 30 میلیون تومان درآمد داشته باشد.

حق‌الزحمه نصب چیلر چقدر است؟

برخی عوامل در حق‌الزحمه نصب چیلر موثر هستند که ازجمله آن می‌توان به تعداد واحدها و نوع چیلر، نوع خدمات و اینکه چیلر نیاز به تعمیر دارد یا خدمات مربوط به تعمیر و نگهداری چیلر است، اشاره کرد. همچنین هزینه تعمیر با توجه به تعداد برج‌های خنک‌کن چیلر، تعداد کمپرسور و تعداد پمپ‌ها نیز افزایش می‌یابد. درواقع حق‌الزحمه نصب چیلر بسته به شرایط و دستمزد نیروی متخصص متفاوت است. به طور کلی چیلر سیستم تهویه مطبوع مخصوص ساختمان‌های بزرگ است که با گرفتن گرما از یک مایع و با استفاده از یک چرخه بخار فشرده و یا تبرید جذبی عمل می‌کند. با این حال نصب چیلر در ساختمان مسکونی نیز مقدماتی دارد و حق‌الزحمه نصب چیلر خانگی تا حدودی به نحوه انجام این مقدمات بستگی دارد.

چیلرها دو نوع جذبی و تراکمی دارند که در مقیاس‌های صنعتی و خانگی تولید می‌شوند و حق‌الزحمه نصب چیلر خانگی و همینطور حق‌الزحمه سرویس چیلر با توجه به عوامل گوناگون تعیین می‌شود.

مراحل نصب و راه‌اندازی چیلر

مراحل نصب و راه‌اندازی چیلر شامل فعالیت‌های آماده‌سازی و ساخت فونداسیون سیمانی و عایق‌بندی تا آماده‌سازی اسکلت، نصب و لوله‌کشی است که با توجه به نوع تراکمی یا جذبی بودن چیلر، متفاوت است. در واقع جذبی یا تراکمی بودن چیلر، مهم‌ترین عامل موثر بر قیمت نصب چیلر است. چیلرها طبقه‌بندی‌های متنوعی را بر اساس جذبی یا تراکمی بودن دارا هستند و قیمت نصب چیلر برای تمام انواع آن متفاوت بوده و نیروهای سرویس‌کار چیلر برای هریک باید خدمات خاصی را انجام دهند.

سیکل عملکردی چیلرهای تراکمی با متراکم کردن گاز توسط کمپرسور آغاز می‌شود. این گاز متراکم شده وارد کندانسور شده و توسط آب یا هوای محیط مایع و با عبور از اوپراتور فشار پایین تبخیر شده و مایع سرد کننده با گرفتن گرمای محیط در سیکل تبریدی تراکمی خود ایجاد سرما می‌‌کند. حق‌الزحمه نصب چیلر تراکمی مطابق تعرفه‌ها برآورد شده و نیروی متخصص و سرویس‌کار چیلر با توجه به عوامل مشخصی قیمت نصب چیلر را تعیین می‌کند.

از طرفی چیلرهای جذبی بر اساس چرخه تبرید جذبی عمل می ‌کنند و این چرخه با استفاده از شعله مستقیم یا آب گرم و بخار انجام می ‌شود. حق‌الزحمه نصب چیلر جذبی بر اساس تعرفه‌های موجود تعیین شده و هزینه سرویس چیلر توسط سرویس‌کار چیلر نیز با توجه به همین تعرفه‌ها تعیین می‌شود. کاربری فضا و وسعت آن را می‌توان به عنوان عاملی مهمی بر حق‌الزحمه نصب چیلر جذبی در نظر گرفت.

مینی چیلر جذبی اغلب در فضاهایی استفاده می‌‌شود که نیاز به سیستم سرمایش و گرمایش مستقل از سایر نقاط ساختمان دارند. این چیلرها کم کم در حال حذف سیستم موتورخانه مرکزی هستند که علاوه‌بر تامین آب گرم زمستان با استفاده از کندانسور هوای خنک، عملکرد خنک کنندگی تابستان را هم به عهده می‌گیرند. به همین دلیل هزینه نصب چیلر و هزینه سرویس چیلر در این حالت می‌تواند متفاوت باشد.

چند روش برای افزایش درآمد در حرفه تعمیرات چیلر

برخی روش‌ها وجود دارند که به کمک آنها می‌توان درآمد در شغل تعمیرات چیلر را افزایش داد که یکی از این روش‌ها آشنایی با دانش کامپیوتری است. برای یک مجری تاسیسات، اهمیت آشنایی با علوم کامپیوتری به اندازه اهمیت دانش او در خصوص نحوه تعویض موتور فن دستگاه است. یک مجری تاسیسات یا تعمیرکار چیلر اگر می‌خواهد درآمد بالایی در این شغل داشته باشد، باید با سیستم اتوماسیون ساختمان آشنایی کامل داشته و نحوه نصب و تعمیر آن را فرا بگیرد.

فرقی نمی‌کند که این سیستم تازه به کشور آمده باشد یا خیر، در هر صورت فرد تاسیساتی باید قبل از آغاز به کار عملی در این حرفه، آگاهی‌های لازم در خصوص سیستم‌های کنترل دیجیتال را به دست آورد. از طرفی اگر شما دانش خود در زمینه آگاهی از سیستم‌های جدید کنترل تاسیسات را در رزومه کاری درج کرده باشید، نه تنها به موقعیت شغلی بالاتری می‌رسید، بلکه حقوق شما نیز بالاتر خواهد شد.

تقویت مهارت‌های انسانی روش بعدی افزایش درآمد در کار تعمیرات چیلر است. موفقیت آینده شغل تاسیسات و کسب درآمد بالاتر در این شغل مشروط به داشتن مجموعه‌ای از مهارت‌های انسانی و همچنین مهارت‌های فنی است. در صنعت تاسیسات ساختمانی تک مهارتی بودن جایگاه خود را از دست داده است. اکنون تنها نقطه اطمینان از امنیت شغلی شما و کسب درآمد بالاتر در این است که ترکیبی منحصر به فرد از مهارت‌های مختلف از قبیل حضور اجرایی، همدلی و برقراری ارتباط با مهارت‌های فنی و تخصصی مختلف در محیط کار خود داشته باشید. بنابراین نه تنها باید مهارت های تخصصی خود را در شغل تاسیسات و تعمیرات چیلر افزایش دهید، بلکه لازم است بر روی مهارت‌های انسانی مختلف ازجمله مشتری مداری، توانایی کار تیمی، آرامش، خوش خلقی، خوش قولی و همکاری در وجود خود کار کنید.

شناخت سطح رقابتی روش بعدی است. داشتن یک تصویر ذهنی کامل از بازار کار مورد نیاز می‌تواند برای داشتن بهترین برنامه‌ریزی برای موفقیت شغلی و کسب درآمد بالاتر در تعمیرات چیلر کمک کند. بنابراین اول از همه منطقه کاری تحت پوشش خدمات تاسیساتی خود را بررسی کرده و ببینید آیا تعداد مشتریان بالقوه شما زیاد هستند یا خیر؟ سپس باید بازار کار خود را در آن منطقه و با توجه به تعداد مجریان تاسیساتی در حال خدمات‌رسانی بازبینی کنید، تا برنامه مناسبی برای بازاریابی و جلب مشتریان بیشتر طراحی کنید.

قبول پروژه‌های کاری در شاخه‌های مختلف حرفه تاسیساتی یکی دیگر از روش‌های افزایش درآمد است. تنوع شغل تاسیساتی به قدری بالاست که این امکان را به شما می‌دهد تا در تمام رشته‌های مربوط به تاسیسات ساختمان مهارت داشته باشید. توجه کنید که

تنها خواندن دروس مربوط به تعمیرات چیلر نمی‌تواند از شما یک مجری تاسیساتی بهتر بسازد و در نتیجه تاثیر زیادی در میزان درآمد در این شغل نخواهد داشت. تنها راه بهره‌وری از اطلاعات و آگاهی‌های تئوری کسب شده خود این است که به صورت عملی نیز تجربه‌های مفیدی کسب کنید.

روش بعدی افزایش درآمد در حرفه تعمیرات چیلر شرکت در دوره‌های آموزشی مختلف است. به احتمال زیاد کلاس‌های آموزشی در رشته تعمیرات چیلر در مراکز مختلفی از شهر محل سکونت شما در حال برگزاری است. این را بدانید که فرقی نمی‌کند که شما مدرک دانشگاهی این رشته را دارید یا در مراکز فنی و حرفه‌ای و کاردانش اصول این حرفه را یاد گرفته‌اید. از آنجا که میزان درآمد در هر شغلی، به خصوص شغل تعمیرکاری چیلر رابطه مستقیم با سطح تخصص و دانش شما دارد، می‌توانید امیدوار باشید که مقدار درآمد شما با افزایش اطلاعاتتان بیشتر خواهد شد.

دو عامل مهم دیگر که می‌توانند به افزایش درآمد در شغل تعمیرات چیلر موثر باشند، سخت‌کوشی و صبوری است. مطمئناً موفقیت مالی در هر شغلی نیازمند این دو خصلت مهم است. هرچه بیشتر کار کنید، درآمدتان بیشتر می‌شود. اما به این نکته مهم توجه داشته باشید که در هنگام کار کردن فقط به پول درآوردن فکر نکنید، در غیر این صورت سخت کار خواهید کرد و انرژیتان به زودی افت پیدا می‌کند. پس کار کنید، اما روحیه خود را نیز حفظ کرده و تلاش کنید از کاری که انجام می‌دهید نهایت لذت را ببرید تا دیرتر خسته شوید.

اخذ مدرک یکی دیگر از روش‌های کسب درآمد بیشتر در حرفه تعمیرات چیلر است. برخی مشاغل تاسیساتی همچون شغل لوله‌کشی نیاز به مدرک دانشگاهی یا مدرک مراکز فنی و حرفه‌ای ندارند و فرد می‌تواند تنها با تکیه با دانش تجربی خود وارد این عرصه شود. اما اخذ مدرک در چنین شغلی باعث افزایش درآمد فرد می‌شود، چون در طی این دوره‌ها با جدیدترین شیوه‌های لوله‌کشی آشنا شده و می‌تواند پروژه‌های بیشتری را قبول کند. البته برای برخی دیگر از شاخه‌های شغل تاسیساتی از قبیل تعمیرات چیلر، فرد باید مدرک معتبر برای آغاز به کار داشته باشد، در غیر این صورت فعالیت وی غیر اصولی است. مطمئناً شرکت‌های تاسیساتی و مشتریان نیز بیشتر به دنبال استخدام و سپردن پروژه به مجریان تاسیساتی با مدرک تحصیلی مرتبط و معتبر هستند.

 

 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *