حل مشکل خطای (RSOD) صفحه قرمز در ویندوز 10
در این مطلب قصد داریم به حل مشکل خطای (RSOD) صفحه قرمز در ویندوز 10 بپردازیم،در ادامه مطلب با ما همراه باشید…
حل مشکل خطای (RSOD) صفحه قرمز در ویندوز 10 :
لطفا با نظرات خود ما را در بهتر شدن همراهی کنید.
در حالی که خطاهایی که ما در ویندوز با آنها روبرو میشویم باعث دلسردی ما از ویندوز میشود و معمولا خطای مرگ صفحه آبی شایع ترین آنهاست اما امروز به برادر زاده آن یعنی خطای قرمز در ویندوز 10 میپردازیم و آنرا رفع خواهیم کرد پس در ادامه با ما همراه باشید.
در مقایسه با صفحه آبی مرگ ، خطای Red Screen of Death کمیاب است اما در همه نسخه های ویندوز به طور یکسان مشاهده می شود. RSOD اولین بار در نسخه های بتا اولیه ویندوز ویستا مشاهده شد و پس از آن در ویندوز XP ، 7 ، 8 ، 8.1 و حتی 10 ظاهر شد.
ما در این مقاله در مورد علل ایجاد صفحه قرمز مرگ بحث خواهیم کرد و راه حل های مختلفی برای خلاص شدن از شر آن به شما ارائه می دهیم.
صفحه قرمز مرگ Windows چیست؟ (حل مشکل خطای (RSOD) صفحه قرمز در ویندوز 10)
RSOD می تواند در موارد مختلفی بوجود آید. ممکن است هنگام انجام بازی های خاص یا تماشای فیلم با آن روبرو شوند ، در حالی که بعضی افراد هنگام راه اندازی کامپیوتر یا به روزرسانی سیستم عامل ویندوز ، طعمه RSOD می شوند.
اگر واقعاً بدشانس باشید ، ممکن است RSOD نیز هنگامی که کامپیوتر و رایانه شما بیکار نشسته اید و هیچ کاری انجام نمی دهید ، ظاهر شود.
صفحه قرمز مرگ به طور کلی به دلیل برخی از مشکلات سخت افزاری یا درایورهای پشتیبانی نشده ایجاد می شود.
بسته به زمان یا محل ظهور RSOD ، دلایل مختلفی برای این خطا وجود دارد. اگر هنگام انجام بازی ها یا انجام هرگونه کار سخت افزاری سخت افزاری با RSOD برخورد کنید ، ممکن است درایورهای کارت گرافیک خراب یا ناسازگار باشد.
در مرحله بعدی ، آپدیت نبودن بایوس مادربورد و مشکلات boot مادربورد ممکن است باعث این مشکل شوند. چند دلیل دیگر مانند اورکلاک یا پردازنده و گرافیک ضعیف میتواند از عاملان این خطا باشند
5 روش برای حل مشکل خطای (RSOD) صفحه قرمز در ویندوز 10
برخی از شما ممکن است به سادگی با به روزرسانی درایورهای کارت گرافیک یا راه اندازی مجدد در حالت ایمن ، آن را برطرف کنید ولی اگر همچنان مشکل پابرجا بود به روش های پیشرفته خواهیم پرداخت
روش اول : بایوس مادربورد را بروزرسانی کنید
بایوس یا به اصطلاح bios که مخفف کلمه ‘Basic Input and Output System’ میباشد اولین برنامه ای است که بعد از فشار دادن کلید روشن شدن کامپیوتر ارتباط میان سخت افزار و نرم افزار را برقرار میکند پس گاهی بروز نبودن بایوس ممکن است باعث خطا صفحه قرمز شود
برای بروز رسانی بایوس نیاز به تخصص دارید و برای اینکار به طور خلاصه باید اخرین نسخه از بایوس مادربورد خود را از سایت سازنده دانلود و روی فلش بریزید البته دستورالعمل نصب بایوس برای مادربورد ها مختلف میباشد پس دستورالعمل لازمه را از روی سایت سازنده مادربورد پیگیری کنید
روش دوم : حذف تنظیمات اورکلاک
اورکلاک به معنای بار اضافه برای قطعات میباشد بعضی افراد برای استفاده از نهایت قدرت قطعات خود شروع به اورکلاک کردن آنها میکنند اگرچه برای اورکلاک کردن حرفه ای باید تست های فراوانی در خصوص پایداری اورکلاک انجام شود اگر بعد از اورکلاک با خطای صفحه قرمز روبرو شدید باید تنظیمات را به حالت اول برگردانید
بنابراین منوی BIOS را باز کنید و یا مقدار اورکلاک را کاهش دهید یا مقادیر را به حالت پیش فرض خود بازگردانید. حالا از رایانه خود استفاده کنید و بررسی کنید RSOD برمی گردد یا خیر.
اگر اینگونه نباشد ، به احتمال زیاد در اورکلاک کردن کار شنیعی انجام داده اید. اگر هنوز می خواهید رایانه خود را اورکلاک کنید ، پارامترهای عملکرد قطعات را به نهایت قدرت نکشید یا از یک متخصص در این زمینه کمک بخواهید
روش سوم : حذف softOSD.exe
در چند مورد منحصر به فرد ، مشخص شده است كه برنامه softOSD باعث ایجاد RSOD می شود. این برنامه یک نرم افزار کنترل صفحه نمایش است که برای مدیریت چندین نمایشگر متصل و تغییر تنظیمات نمایشگر استفاده می شود و از قبل نصب شده است. که یک نرم افزار ضروری محسوب نمیشود پس میتوانید آنرا حذف کنید
1.با فشار دادن همزمان کلید Windows و I ، تنظیمات Windows را باز کنید.
2.روی apps کلیک کنید
3. اطمینان حاصل کنید که در صفحه برنامه ها هستید و در سمت راست پایین بروید تا softOSD را پیدا کنید.
4. پس از پیدا کردن برنامه روی آن کلیک کنید و آنرا آنیستال (حذف نصب) کنید
5. پس از فرآیند حذف نصب ، ممکن است از شما خواسته شود که پرونده sds64a.sys را حذف کنید اما شما نباید آنرا حذف کنید
روش چهارم : فایل settings.ini را اصلاح کنید
گزارش شده است که Battlefield: Bad Company 2 ، یک بازی تیراندازی اول شخص محبوب ، باعث بروز صفحه قرمز خطای مرگ (RSOD) در ویندوز 10 می شود. گرچه دلایل دقیق آن مشخص نیست ، اما با اصلاح فایل settings.ini مرتبط با بازی میتوان مشکل را رفع کرد
- کلید Windows + E را فشار دهید تا Windows File Explorer راه اندازی شود و به پوشه Documents بروید
- روی پوشه BFBC2 دوبار کلیک کنید تا باز شود. برای برخی ، این پوشه در داخل پوشه “my games” قرار دارد
3. فایل settings.ini را پیدا کرده و بر روی آن کلیک راست کنید. در منوی زمینه پس از آن ، Open With و سپس Notepad را انتخاب کنید. (اگر منوی انتخاب برنامه ‘Open With’ به طور مستقیم Notepad را وارد نمی کند ، روی گزینه Choose Another App کلیک کنید و سپس دفترچه یادداشت را به صورت دستی انتخاب کنید.)
4.پس از باز شدن پرونده ، خط “DxVersion = auto” را پیدا کرده و آن را به “DxVersion = 9” تغییر دهید. اطمینان حاصل کنید که هیچ خط دیگری را تغییر ندهید یا ممکن است بازی از کار بیفتد.
5.فایل را ذخیره کنید و تمام
روش پنجم : بررسی مولفه های سخت افزاری
اگر هیچ یک از روش های بالا برای شما کارساز نبود احتمالا یک مولفه خراب سخت افزاری دارید که بیشتر در مورد کامپیوتر های قدیمی رخ میدهد.
1. کلید Windows + R را فشار دهید تا کادر Run Command ظاهر شود ، Eventvwr.msc را تایپ کنید و بر روی OK کلیک کنید تا Event Viewer راه اندازی شود.
2. پس از باز شدن برنامه ، روی پیکان کنار Custom Views کلیک کنید و سپس روی Administrative Events دوبار کلیک کنید تا تمام خطاهای مهم و هشدارها را ببینید.
3. با استفاده از ستون Date and Time ، خطای Red Screen of Death را شناسایی کرده ، روی آن کلیک راست کرده و Event Properties را انتخاب کنید.
4- در زبانه General در کادر گفتگوی زیر ، اطلاعات مربوط به منبع خطا ، مولفه خطا و غیره را پیدا خواهید کرد.
5. پیام خطا را کپی کنید (یک دکمه برای آن در پایین سمت چپ وجود دارد) و برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر جستجوی Google را انجام دهید.
6. بعد از اینکه سخت افزاری را که عملکرد نامناسبی داشته و باعث رد صفحه قرمز مرگ شده است ، جدا کردید ، درایورهای آن را از Device Manager به روز کنید یا از یک برنامه شخص ثالث مانند DriverEasy برای به روزرسانی خودکار آنها استفاده کنید.
آیا این آموزش برای شما مفید بوده است؟
دیدگاهتان را بنویسید