آموزش اسمبل کردن کامپیوتر
شماهم میخواهید از لذت اسمبل کردن کامپیوتر خود بهره ببرید ؟ جای خوبی آمده اید امروز در دنیای تعمیر ما به شما بصورت کاملا تصویری و با زبان ساده نحوه اسمبل کردن کامپیوتر را آموزش خواهیم داد که در ادامه با ما همراه باشید.
ویدئو آموزش اسمبل کردن کامپیوتر:
در بالا برای شما یک ویدئوی جالب و آموزشی در خصوص اسمبل کامپیوتر برای شما آماده کردیم چنانچه با دیدن فیلم موفق به اسمبل نشدید مراحل اسمبل رو بصورت آموزش زیر انجام دهید:
نحوه ساخت کامپیوتر:
آماده باشید:
قبل از شروع بکار ابتدا باید محیط کار خود را آماده کنید و اطمینان حاصل کنید که تمام قطعات و لوازم لازم را تهیه کرده اید
لوازم حداقلی مورد نیاز عبارتند از:
پیچ گوشتی های چهار سو
بست مخصوص بستن سیم ها
چراغ قوه
خمیر حرارتی (اگر چه معمولا خنک کننده ها پردازنده دارای خمیر حرارتی میباشند)
چیزی برای نگه داشتن پیچ های شما
برای جلوگیری از ورود الکتریسته ساکن به قطعات از یک میز چوبی برای میز کار خود استفاده کنید و همچنین اطمینان حال کنید که بدن شما داراری الکتریسته ساکن نیست .
وصل کردن قطعات به مادربورد
اگرچه بعضی از افراد بعد از متصل کردن مادربورد داخل کیس اقدام به وصل کردن قطعات مادربورد میکنند اما روش استاندارد آن وصل کردن قطعات به مادربورد قبل از هرچیزی است
پردازنده: برای متصل کردن پردازنده ابتدا باید اهرم روی مادربورد را باز کرده تا بتوانید سوکت های مادربورد رو مشاهده کنید
حالا اگر به پردازنده نگاه کنید یک گوشه از آن با یک علامت فلش مشخص شده است که روی محل قرار گیری پردازنده برروی مادربورد هم همانند آن علامت فلش وجود دارد که باید این دو علامت فلش در یک راستا قرار بگیرند اگر ویدئو را تماشا کرده باشید آنرا خواهید دید واهرم انرا ببندید
سپس مقداری خمیر حرارتی روی مرکز پردازنده ریخته و فن را وصل کنید
نصب پیچ های ماده: معمولا روی خود کیس ها این پیچ ها تعبیه شده اند ولی اگر همچین پیچی وجود نداشت خودتان نصبت به مادربوردی که دارد پیچ هارا متصل کنید
I/O Shield یا پنل: این پنل برای جلوگیری از ورود گرد غبار به داخل کیس استفاده میشود که باید آنرا نصب کنید البته بصورت درست و صحیح مطابق تصویر زیر
نصب مادربورد: بعد از انجام مراحل بالا حالا نوبت آن رسیده که مادربورد را داخل کیس وصل کرده و با پیچ گوشتی مخوص پیچ های آنرا ببندید
نصب پاور: هر وسیله ای در کامپیوتر نیاز به برق برای کار کردن دارد بعد از قرار دادن پاور در جای مناسب داخل کیس ابتدا برق 24 پینی و 4(گاهی 6 و گاهی8) پینی کنار پردازنده را متصل کنید سپس سایر قطعات را نیز مانند هارد به پاور وصل کنید
نصب کارت گرافیک:در بعضی رایانه ها ممکن است از کارت گرافیک خود مادربورد استفاده کند که نیازی به انجام این مرحله نخواهد بود ولی اما اگر شما دارای یک کارت گرافیک هستید آنرا روی شیار پایین پردازنده قرار و روی آن نصب کنید سپس کابل مرق مخصوص پاور را به پین های مادربورد متصل کنید
وصل کردن کابل های کیس به مادربورد: برای وصل کردن کابل های power،restart و… باید به دفترچه مادربورد مرجعه کنید چراکه هر مادربرود محل نصب متفاوتی دارد بعد از نصب این کابل ها کامپیوتر شما آماده روشن شدن میباشد.
در نهایت شما باید سیستم عامل ویندوز را روی کامپیوتر خود نصب کرده و از آن لذت ببرید
نکاتی که باید مد نظر داشت:
اسمبل به این معنی است که بتوان کامپیوتری را که باز و قطعات آن از هم جدا است را طبق یک استاندارد و اصول به هم متصل کرد و به عنوان یک کامپیوتر کامل و آماده ای که در یک مرکز خرید کامپیوتر وجود دارد در آورد. بعد از نصب قطعات و سرهم کردن از لحاظ سخت افزاری، نوبت به نصب سیستم عامل و نرم افزارها و درایورهای مورد نیاز می رسد تا یک کامپیوتر به صورت کامل آماده ی اجرا و کار باشد.
قطعات تشکیل دهنده کامپیوتر باید به گونه ای انتخاب شوند که با هم سازگاری خوبی داشته باشند. چنانکه به این امر توجه نشود شاید کامپیوتر بعد از نصب قطعات به خوبی روشن شود و کار کند اما حداکثر کارایی را نخواهد داشت و ممکن است بعد از مدتی کار با آن بسیاری از مشکلات خود را نشان دهد. در ادامه اصلی ترین بخش های یک کامپیوتر (pc) را به شما معرفی می کنیم.
کسانی که با کامپیوتر و اجزای سخت افزاری داخل آن مثل حافظه رم، هارد،کارت گرافیگ، پردازنده یا CPU و مادربرد به خوبی آشنا هستند می دانند که مفهوم اسمبل کردن فقط وصل کردن این قطعات سرجای خود نیست بلکه عواملی مثل سازگاری قطعات حائز اهمیت است. یک اسمبلرعلاوه بر شناخت دقیق و تخصصی قطعات باید بتواند تشخیص دهد که چه قطعه سخت افزاری مناسب این کامپیوتر است و هماهنگی و سازگاری قطعات طوری باشد که باهم دیگر به خوبی مَچ شوند و حداکثر کارایی performance را داشته باشند. اما اگر سازگاری به خوبی وجود نداشته باشد ممکن است کامپیوتر به طور کامل روشن شود و شروع به کار کند اما هرگز، حداکثر کارایی را نخواهد داشت و بعضا برخی مشکلات به مرور خود را نشان خواهند داد .
در این آموزش قصد داریم ابتدا قسمت های مختلف تشکیل دهنده یک کامپیوتر یا PC را به اختصار شرح دهیم سپس مراحل اسمبل کردن را با هم دنبال کنیم.
قطعات اصلی کامپیوتر
1-کیس یا بدنه CASE
کیس، یکی از مهمترین بخش های کامپیوتر می باشد، زیرا تمام قطعات اصلی در داخل کیس قرار می گیرد و بر روی آن سوار می شود، بنابرین در انتخاب یک کیس مناسب بایستی دقت لازم را داشته باشیم که از لحاظ مقاوتی محکم و مانع ورود نویزهای مزاحم به داخل بدنه شود و از قطعات داخلی آن محافظت کند.
2-مادربرد یا برد اصلی MotherBoard
مادربرد یا برد اصلی که اغلب به آن main board نیز گفته می شود.
همانطور که از اسمش پیداست می توان آن را به عنوان اصلی ترین قطعه یا برد اصلی کامپیوتر دانست چرا که قابلیت اصلی آن، اتصال قطعات دیگر مثل رم، کارت گرافیک، پردازنده و… بر روی خود و همگام سازی و یکپارچه سازی این قطعات می باشد که این کار باعث هماهنگی بین تمام قطعات متصل شده بر روی مادر برد شده و همگی در کنار هم به صورت هدفمند و منظم و منسجم تشکیل یک کامپیوتر نهایی را می دهند. مادربرد دارای یک سری سوکت می باشد که در اصطلاح به آن اسلات گفته می شود. به وسلیه این اسلات ها می توان سخت افزارهای کاربردی مثل کارت صوتی،کارت شبکه LAN و یا کارت TV و کپچر و… را بر روی آنها وصل کرد از جمله اسلات های اصلی مادربرد نیز می توان به اسلات کارت گرافیک VGA و حافظه RAM اشاره کرد.
از ویژگی های بارز مادربرد می توان به ورودی و خروجی های مختلف روی آن اشاره کرد که به ما اجازه می دهد قطعات سخت افزاری جدید را به راحتی بر روی آن نصب کنیم که به این ویژگی “قابلیت ارتقا” گفته می شود.
3-پردازنده یا واحد پردازش مرکزی
واحد پردازش مرکزی یا همان CPU یکی دیگر از مهم ترین و اصلی ترین قسمت های کامپیوتر می باشد که به آن مغز کامپیوتر نیز گفته می شود که عامل اصلی و یک فاکتور مهم در تعیین سرعت کامپیوتر می باشد.
لذا باید در انتخاب یک پردازنده برای کامپیوتر با دقت کافی اقدام کرد تا پردازنده با نوع مادربرد همخوانی داشته باشد و آن را پشتیبانی کند زیرا همه مادربردها با هرگونه پردازنده ای سازگاری ندارد و وقتی CPU بر روی برد وصل می شود امکان روشن شدن کامپیوتر وجود دارد ولی هیچ واکنشی نسبت به نمایش تصویر در مانیتور ندارد و این خود یک نشانه عدم هماهنگی و ناسازگاری با مادربرد است. البته این امر امروزه در نسل های جدید پردازنده ها طوری استاندارد سازی شده است که مشکل سازگاری توسط شرکت های سازنده رفع شده است.
4- حافظه اصلی RAM
حافظه رم را نیز می توان از دیگر بخش های اساسی یک کامیپوتر دانست و به عنوان حافظه کوتاه مدت و فرار با دسترسی تصادفی به بخش های داخلی آن شروع به کار می کند.
نکته: با قطع جریان برق اطلاعات موجود در حافظه رم از بین می رود.
عملکرد رم به این صورت است که داده های موجود در داخل هارد دیسک ابتدا توسط رم فراخوانی می شوند سپس توسط پردازنده خوانده شده و اجرا می شوند. هر چقدر فضای رم بیشتر باشد سرعت کامپیوتر نیز بالاتر می رود و اجرای برنامه ها نیز با سرعت بالا انجام می شود.
مهم: هنگامی که قطعات مختلف را بر روی برد اصلی نصب می کنیم باید به هماهنگی و سازگاری رم با مادربرد نیز توجه کنیم.
چرا که میزان سرعت از لحاظ CLOCK یا ساعت نوسان در رم ها متفاوت است و باید در انتخاب رم به این موارد توجه کرد چون اگر این امر نادیده گرفته شود ممکن است بعد از نصب بر روی برد اصلی کار نکند یا با اختلال در عملکرد کامپیوتر مواجه شوید.
دیدگاهتان را بنویسید